top of page

Mobbing Nedir? Mobbing nedeniyle tazminat davası - Samsun Avukat



mobbing davası avukatı, mobbing nedir, mobbing davası nasıl açılır, samsun tazminat avukatı, samsun mobbing davası avukatı, samsun psikolojik taciz avukatı,samsun iş hukuku avukatı, samsun işçi avukatı, samsun iş avukatı,  işçi avukatı, mobbing avukatı, kıdem tazminatı avukatı samsun, samsun işçi alacak avukatı,
Samsun Avukat

Mobbing Nedir?

samsun avukat, samsun ceza avukatı, samsun boşanma avukatı, samsun iş avukatı, samsun icra avukatı, samsun sigorta avukatı, samsun iş kazası avukatı, samsun hukuk bürosu, ilkadım avukat, atakum avukat, samsun tazminat avukatı, samsun çekişmeli boşanma avukatı, samsun hukuk, alaçam avukat, asarcık avukat, ayvacık avukat, bafra avukat, terme avukat, ladik avukat, vezirköprü avukat, tekkeköy avukat, yakakent avukat, havza avukat, çarşamba avukat, kavak avukat, 19 mayıs avukat, salıpazarı avukat, canik avukat, idare hukuku avukatı, avukatlık danışma hizmeti, boşanma avukatı, miras avukatı, aile hukuku avukatı, sigorta hukuku avukatı, gayrimenkul hukuku avukatı, dava avukatı, iflas hukuku avukatı, ceza avukatı, boşanma hizmeti, icra hizmetleri, iş hukuku avukatı, hukuk bürosu, hukuk hizmetleri, sağlık avukatı, ferdi kaza avukatı,, ilkadım iş kazası avukatı, atakum iş kazası avukatı, alaçam iş kazası avukatı, asarcık iş kazası avukatı, ayvacık iş kazası avukatı, bafra iş kazası avukatı, terme iş kazası avukatı, ladik iş kazası avukatı, vezirköprü iş kazası avukatı, tekkeköy iş kazası avukatı, yakakent iş kazası avukatı, havza iş kazası avukatı, çarşamba iş kazası avukatı, kavak iş kazası avukatı, 19 mayıs iş kazası avukatı, salıpazarı iş kazası avukatı, canik iş kazası avukatı, ilkadım tazminat avukatı, atakum tazminat avukatı, alaçam tazminat avukatı, asarcık tazminat avukatı, ayvacık tazminat avukatı, bafra tazminat avukatı, terme tazminat avukatı, ladik tazminat avukatı, vezirköprü tazminat avukatı, tekkeköy tazminat avukatı, yakakent tazminat avukatı, havza tazminat avukatı, çarşamba tazminat avukatı, kavak tazminat avukatı, 19 mayıs tazminat avukatı, salıpazarı tazminat avukatı, canik tazminat avukatı,samsun iş davası avukatı, samsun mobbing davası avukatı, samsun iş avukatı, samsun işçi avukatı, samsun alacak davası avukatı,
Samsun iş davası avukatı

Mobbing, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) tarafından "Bir veya bir grup işçiye zarar vermek amacıyla gerçekleştirilen, zalimce, kötü niyetli, intikamcı, aşağılayıcı ve eleştirici tutumlarla kendini gösteren davranış biçimi" olarak tanımlanmıştır.  Türkiye Psikiyatri Derneğine Göre ise “mobbing”, özellikle hiyerarşik yapılanmış gruplarda ve kontrolün zayıf olduğu örgütlerde, gücü elinde bulunduran kişinin ya da grubun, diğerlerine ruhsal yollar kullanılarak, uzun süreli sistemli baskı uygulaması, duygusal saldırı ve yıpratma yaratması olarak tanımlanmaktadır. Haksız yere suçlama, dedikodu yoluyla saygınlığını zedeleme, küçük düşürme ve doğrudan veya dolaylı şiddet uygulayarak, bir kişiyi işi bırakmaya zorlama amaçlı kötü niyetli bir girişimler olarak tanımlanmaktadır. “Yıldırma” son yıllarda sosyoloji ve hukuk başta olmak üzere bir çok disiplinin üzerine çalıştığı bir konu haline gelmiştir.

 

Çalışma Ve Sosyal Politikalar Bakanlığının yayımladığı İşyerinde Psikolojik Taciz (Mobbing) Bilgilendirme Rehberinde mobbingin tanımı şu şekilde yapılmıştır;

‘’İşyerlerinde bir veya birden fazla kişi tarafından diğer kişi ya da kişilere yönelik gerçekleştirilen, belirli bir süre sistematik biçimde devam eden, yıldırma, pasifize etme veya işten uzaklaştırmayı amaçlayan; mağdur ya da mağdurların kişilik değerlerine, mesleki durumlarına, sosyal ilişkilerine veya sağlıklarına zarar veren; kötü niyetli, kasıtlı, olumsuz tutum ve davranışlar bütünüdür.’’

 

Mobbing’in Unsurları nelerdir?

1.      İşyerinde gerçekleşmelidir.

2.      Üstler tarafından astlarına uygulanabileceği gibi, astları tarafından üstlerine de uygulanabilir ya da eşitler arasında da gerçekleşebilir.

3.      Sistemli bir şekilde yapılmalıdır.

4.      Süreklilik kazanmış bir sıklıkla tekrarlanmalıdır.

5.      Kasıtlı yapılmalıdır.

6.      Yıldırma, pasifize etme ve işten uzaklaştırma amacında olmalıdır.

7.      Mağdurun kişiliğinde, mesleki durumunda veya sağlığında zarar ortaya çıkmalıdır.

8.      Kişiye yönelik olumsuz tutum ve davranışlar gizli veya açık olabilir.

 

İşyerinde Psikolojik Şiddet’in (Mobbing) Türleri nelerdir?

1)      Dikey (Hiyerarşik) psikolojik şiddet

Dikey psikolojik şiddet, üstlerden astlara ya da astlardan üstlere doğru yönelen, aynı zamanda iki yönlü de olabilen psikolojik taciz türüdür.

2)      Yatay (Eşitler Arası) psikolojik şiddet

Yatay psikolojik şiddet, aynı düzeyde veya aynı hiyerarşik grupta olanların birbirlerine karşı uyguladıkları davranışların bütünüdür.

 

Mobbing Davası ile Davacı Ne Talep Edebilir?

Durum ve koşullar el verdiği taktirde kişi;

-İş sözleşmesini haklı feih ile sona erdirebilir

-Maddi Tazminat talep edebilir

-Kıdem Tazminatı talep edebilir

-Mobbing süreci içinde Türk Ceza Kanununda yer alan suçlar işlendiği taktirde ayrıca kişiye karşı bu suçlarda dava açılabilir (Hakaret, Yaralama, Tehdit vb.)

-Fazla mesai ve Tatil alacakları ile kalan tüm alacaklarını isteyebilecektir.


Mobbing Davası Görevli ve Yetkili Mahkeme Neresidir?

İlgili iş yerinin bağlı bulunduğu yer iş mahkemesinde dava açılabilir. Mobbing eylemi aynı zamanda suç teşkil ediyorsa işverenin ikametgahının bulunduğu iş mahkemesinde de dava açılabilmektedir.


Mobbing’in Türk Mevzuatındaki yeri

6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu;

İşçinin kişiliğinin korunması

MADDE 417- İşveren, hizmet ilişkisinde işçinin kişiliğini korumak ve saygı göstermek ve işyerinde dürüstlük ilkelerine uygun bir düzeni sağlamakla, özellikle işçilerin psikolojik ve cinsel tacize uğramamaları ve bu tür tacizlere uğramış olanların daha fazla zarar görmemeleri için gerekli önlemleri almakla yükümlüdür. İşveren, işyerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması için gerekli her türlü önlemi almak, araç ve gereçleri noksansız bulundurmak; işçiler de iş sağlığı ve güvenliği konusunda alınan her türlü önleme uymakla yükümlüdür. İşverenin yukarıdaki hükümler dâhil, kanuna ve sözleşmeye aykırı davranışı nedeniyle işçinin ölümü, vücut bütünlüğünün zedelenmesi veya kişilik haklarının ihlaline bağlı zararların tazmini, sözleşmeye aykırılıktan doğan sorumluluk hükümlerine tabidir.

 

4857 sayılı İş Kanunu

Eşit davranma ilkesi

MADDE 5- İş ilişkisinde dil, ırk, renk, cinsiyet, engellilik, siyasal düşünce, felsefî inanç, din ve mezhep ve benzeri sebeplere dayalı ayrım yapılamaz. İşveren, esaslı sebepler olmadıkça tam süreli çalışan işçi karşısında kısmî süreli çalışan işçiye, belirsiz süreli çalışan işçi karşısında belirli süreli çalışan işçiye farklı işlem yapamaz. İşveren, biyolojik veya işin niteliğine ilişkin sebepler zorunlu kılmadıkça, bir işçiye, iş sözleşmesinin yapılmasında, şartlarının oluşturulmasında, uygulanmasında ve sona ermesinde, cinsiyet veya gebelik nedeniyle doğrudan veya dolaylı farklı işlem yapamaz.

Aynı veya eşit değerde bir iş için cinsiyet nedeniyle daha düşük ücret kararlaştırılamaz. İşçinin cinsiyeti nedeniyle özel koruyucu hükümlerin uygulanması, daha düşük bir ücretin uygulanmasını haklı kılmaz.

İş ilişkisinde veya sona ermesinde yukarıdaki fıkra



hükümlerine aykırı davranıldığında işçi, dört aya kadar ücreti tutarındaki uygun bir tazminattan başka yoksun bırakıldığı haklarını da talep edebilir. 2821 sayılı Sendikalar Kanununun 31 inci maddesi hükümleri saklıdır. 20 nci madde hükümleri saklı kalmak üzere işverenin yukarıdaki fıkra hükümlerine aykırı davrandığını işçi ispat etmekle yükümlüdür. Ancak, işçi bir ihlalin varlığı ihtimalini güçlü bir biçimde gösteren bir durumu ortaya koyduğunda, işveren böyle bir ihlalin mevcut olmadığını ispat etmekle yükümlü olur.

 

Çalışma koşullarında değişiklik ve iş sözleşmesinin feshi

MADDE 22- İşveren, iş sözleşmesiyle veya iş sözleşmesinin eki niteliğindeki personel yönetmeliği ve benzeri kaynaklar ya da işyeri uygulamasıyla oluşan çalışma koşullarında esaslı bir değişikliği ancak durumu işçiye yazılı olarak bildirmek suretiyle yapabilir. Bu şekle uygun olarak yapılmayan ve işçi tarafından altı işgünü içinde yazılı olarak kabul edilmeyen değişiklikler işçiyi bağlamaz. İşçi değişiklik önerisini bu süre içinde kabul etmezse, işveren değişikliğin geçerli bir nedene dayandığını veya fesih için başka bir geçerli nedenin bulunduğunu yazılı olarak açıklamak ve bildirim süresine uymak suretiyle iş sözleşmesini feshedebilir. İşçi bu durumda 17 ila 21 inci madde hükümlerine göre dava açabilir. Taraflar aralarında anlaşarak çalışma koşullarını her zaman değiştirebilir. Çalışma koşullarında değişiklik geçmişe etkili olarak yürürlüğe konulamaz.

 

İşçinin haklı nedenle derhal fesih hakkı

MADDE 24- Süresi belirli olsun veya olmasın işçi, aşağıda yazılı hallerde iş sözleşmesini sürenin bitiminden önce veya bildirim süresini beklemeksizin feshedebilir:

I. Sağlık sebepleri:

a) İş sözleşmesinin konusu olan işin yapılması işin niteliğinden doğan bir sebeple işçinin sağlığı veya yaşayışı için tehlikeli olursa.

b) İşçinin sürekli olarak yakından ve doğrudan buluşup görüştüğü işveren yahut başka bir işçi bulaşıcı veya işçinin işi ile bağdaşmayan bir hastalığa tutulursa.

II. Ahlak ve iyiniyet kurallarına uymayan haller ve benzerleri:

a) İşveren iş sözleşmesi yapıldığı sırada bu sözleşmenin esaslı noktalarından biri hakkında yanlış vasıflar veya şartlar göstermek yahut gerçeğe uygun olmayan bilgiler vermek veya sözler söylemek suretiyle işçiyi yanıltırsa.

b) İşveren işçinin veya ailesi üyelerinden birinin şeref ve namusuna dokunacak şekilde sözler söyler, davranışlarda bulunursa veya işçiye cinsel tacizde bulunursa.

c) İşveren işçiye veya ailesi üyelerinden birine karşı sataşmada bulunur veya gözdağı verirse, yahut işçiyi veya ailesi üyelerinden birini kanuna karşı davranışa özendirir, kışkırtır, sürükler, yahut işçiye ve ailesi üyelerinden birine karşı hapsi gerektiren bir suç işlerse yahut işçi hakkında şeref ve haysiyet kırıcı asılsız ağır isnad veya ithamlarda bulunursa.

d) İşçinin diğer bir işçi veya üçüncü kişiler tarafından işyerinde cinsel tacize uğraması ve bu durumu işverene bildirmesine rağmen gerekli önlemler alınmazsa.

e) İşveren tarafından işçinin ücreti kanun hükümleri veya sözleşme şartlarına uygun olarak hesap edilmez veya ödenmezse,

f) Ücretin parça başına veya iş tutarı üzerinden ödenmesi kararlaştırılıp da işveren tarafından işçiye yapabileceği sayı ve tutardan az iş verildiği hallerde, aradaki ücret farkı zaman esasına göre ödenerek işçinin eksik aldığı ücret karşılanmazsa, yahut çalışma şartları uygulanmazsa.

III. Zorlayıcı sebepler:

İşçinin çalıştığı işyerinde bir haftadan fazla süre ile işin durmasını gerektirecek zorlayıcı sebepler ortaya çıkarsa.

 

İşverenin haklı nedenle derhal fesih hakkı

MADDE 25- Süresi belirli olsun veya olmasın işveren, aşağıda yazılı hallerde iş sözleşmesini sürenin bitiminden önce veya bildirim süresini beklemeksizin feshedebilir:

I- Sağlık sebepleri:

a) İşçinin kendi kastından veya derli toplu olmayan yaşayışından yahut içkiye düşkünlüğünden doğacak bir hastalığa yakalanması veya engelli hâle gelmesi durumunda, bu sebeple doğacak devamsızlığın ardı ardına üç iş günü veya bir ayda beş iş gününden fazla sürmesi.

b) İşçinin tutulduğu hastalığın tedavi edilemeyecek nitelikte olduğu ve işyerinde çalışmasında sakınca bulunduğunun Sağlık Kurulunca saptanması durumunda.

(a) alt bendinde sayılan sebepler dışında işçinin hastalık, kaza, doğum ve gebelik gibi hallerde işveren için iş sözleşmesini bildirimsiz fesih hakkı; belirtilen hallerin işçinin işyerindeki çalışma süresine göre 17 nci maddedeki bildirim sürelerini altı hafta aşmasından sonra doğar. Doğum ve gebelik hallerinde bu süre 74 üncü maddedeki sürenin bitiminde başlar. Ancak işçinin iş sözleşmesinin askıda kalması nedeniyle işine gidemediği süreler için ücret işlemez.

II- Ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller ve benzerleri:

a) İş sözleşmesi yapıldığı sırada bu sözleşmenin esaslı noktalarından biri için gerekli vasıflar veya şartlar kendisinde bulunmadığı halde bunların kendisinde bulunduğunu ileri sürerek, yahut gerçeğe uygun olmayan bilgiler veya sözler söyleyerek işçinin işvereni yanıltması.

b) İşçinin, işveren yahut bunların aile üyelerinden birinin şeref ve namusuna dokunacak sözler sarfetmesi veya davranışlarda bulunması, yahut işveren hakkında şeref ve haysiyet kırıcı asılsız ihbar ve isnadlarda bulunması.

c) İşçinin işverenin başka bir işçisine cinsel tacizde bulunması.

d) İşçinin işverene yahut onun ailesi üyelerinden birine yahut işverenin başka işçisine sataşması, işyerine sarhoş yahut uyuşturucu madde almış olarak gelmesi ya da işyerinde bu maddeleri kullanması.

e) İşçinin, işverenin güvenini kötüye kullanmak, hırsızlık yapmak, işverenin meslek sırlarını ortaya atmak gibi doğruluk ve bağlılığa uymayan davranışlarda bulunması.

f) İşçinin, işyerinde, yedi günden fazla hapisle cezalandırılan ve cezası ertelenmeyen bir suç işlemesi.

g) İşçinin işverenden izin almaksızın veya haklı bir sebebe dayanmaksızın ardı ardına iki işgünü veya bir ay içinde iki defa herhangi bir tatil gününden sonraki iş günü, yahut bir ayda üç işgünü işine devam etmemesi.

h) İşçinin yapmakla ödevli bulunduğu görevleri kendisine hatırlatıldığı halde yapmamakta ısrar etmesi.

ı) İşçinin kendi isteği veya savsaması yüzünden işin güvenliğini tehlikeye düşürmesi, işyerinin malı olan veya malı olmayıp da eli altında bulunan makineleri, tesisatı veya başka eşya ve maddeleri otuz günlük ücretinin tutarıyla ödeyemeyecek derecede hasara ve kayba uğratması.

III- Zorlayıcı sebepler:

İşçiyi işyerinde bir haftadan fazla süre ile çalışmaktan alıkoyan zorlayıcı bir sebebin ortaya çıkması.

IV- İşçinin gözaltına alınması veya tutuklanması halinde devamsızlığın 17 nci maddedeki bildirim süresini aşması.

İşçi feshin yukarıdaki bentlerde öngörülen sebeplere uygun olmadığı iddiası ile 18, 20 ve 21 inci madde hükümleri çerçevesinde yargı yoluna başvurabilir.

 

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu

 

Davranış ve işbirliği

MADDE 8 – Devlet memurları, resmi sıfatlarının gerektirdiği itibar ve güvene layık olduklarını hizmet içindeki ve dışındaki davranışlarıyla göstermek zorundadırlar. Devlet memurlarının işbirliği içinde çalışmaları esastır.

 

Amir durumda olan devlet memurlarının görev ve sorumlulukları

MADDE 10 – Devlet memurları amiri oldukları kuruluş ve hizmet birimlerinde kanun ve diğer mevzuatla belirlenen görevleri zamanında ve eksiksiz olarak yapmaktan ve yaptırmaktan, maiyetindeki memurlarını yetiştirmekten, hal ve hareketlerini takip ve kontrol etmekten görevli sorumludurlar. Amir, maiyetindeki memurlara hakkaniyet ve eşitlik içinde davranır. Amirlik yetkisini kanun ve diğer mevzuatta belirtilen esaslar içinde kullanır. Amir, maiyetindeki memurlara kanunlara ve Cumhurbaşkanlığı kararnamelerine aykırı emir veremez ve maiyetindeki memurdan hususi bir menfaat temin edecek bir talepte bulunamaz, hediyesini kabul edemez ve borç alamaz.

 

Konu ile ilgili Yargıtay Kararları


Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, E. 2008/10408; K. 2009/26968; T. 10.5.2009

ÖZET: Dosya içeriğinde mevcut istifa dilekçesinde davacı çalıştığı bölümün sağlık sorunları nedeniyle elverişli olmadığını bildirerek ayrılmak zorunda kaldığını ifade etmiştir. Sağlık raporlarından davacının tüberküloz hastası olduğu anlaşılmaktadır. Hastalığının niteliği itibariyle 4857 sayılı Kanunun 24 üncü maddesinin birinci fıkrasındaki koşulları taşıyıp taşımadığı buna bağlı olarak feshin haklılığı tartışılmamıştır. Öte yandan davacının işyerinin (bölümünün) çok sık değiştirildiği ve yıldırma politikası uygulandığı iddia edilmiştir. Davacının işyerinin hangi tarihlerde ve hangi sıklıkta değiştirildiği belirlenerek işyerinde psikolojik taciz unsurlarını taşıyıp taşımadığı araştırıldıktan sonra tüm delillerle birlikte bir değerlendirmeye tabi tutularak sonuca gidilmesi gerekirken yazılı şekilde karar verilmesi hatalıdır

 

Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, E. 2008/3122; K. 2008/4922; T. 14.3.2008

ÖZET: Somut olayda davacı işçi dövülmüş, rapor sonrası işe geldiğinde huzursuz edilmiştir. Davacının dövülmesinden sonra işyerinde huzursuz edildiği, davacı tanığı ve olayların tipik akışı göstermektedir. İşçi psikolojik taciz sonucunda istifa etmiştir. Bu konuda yeterli emare bulunmaktadır. Kıdem tazminatının hüküm altına alınması gerekirken reddi bozmaya gerektirmiştir.

 

Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, E. 2010/35500; K. 2012/44486; T. 27.12.2012

ÖZET: Somut olayda, davacının satın alma bölümünde çalıştığı ve iş akdinin haksız feshedildiğini ileri sürdüğü anlaşılmaktadır.

KARAR VE SONUÇ: Dosyadaki delillerden davacının yaptığı bir tanıklıktan dolayı çalışmakta olduğu davalı işyerinde farklı muameleye maruz kaldığı, savunmasının alındığı, yazılı muvafakati alınmaksızın çalışmakta olduğu yerin değiştirildiği, işyerinde çalışan bir şoförle aralarında bir ilişki olduğu yolunda doğruluğu ispatlanamayan bir kısım asılsız isnatlara maruz bırakıldığı, tüm bu uygulamaların davacı

açısından yıldırma (mobbing) olarak kabulünün gerektiği, bu itibarla da davacının iş sözleşmesini haklı olarak feshettiği anlaşıldığından, kıdem tazminatının hüküm altına alınması gerekirken reddine karar verilmesi isabetsizdir.

 

Samsun Avukat olarak samsun iş davalarında müvekkillerimizle süreci en ince ayrıntısına kadar takip etmekteyiz. Alyüz Kanber Hukuk Bürosu Samsun İş Davalarında; Samsun işçi alacak davalarında, Samsun mobbing davalarında, Samsun iş kazası davalarında, Samsun tazminat davalarında müvekkillerine hizmet vermektedir.


Samsun Avukat

Samsun Avukat

samsun avukat, samsun ceza avukatı, samsun boşanma avukatı, samsun iş avukatı, samsun icra avukatı, samsun sigorta avukatı, samsun iş kazası avukatı, samsun hukuk bürosu, ilkadım avukat, atakum avukat, samsun tazminat avukatı, samsun çekişmeli boşanma avukatı, samsun hukuk, alaçam avukat, asarcık avukat, ayvacık avukat, bafra avukat, terme avukat, ladik avukat, vezirköprü avukat, tekkeköy avukat, yakakent avukat, havza avukat, çarşamba avukat, kavak avukat, 19 mayıs avukat, salıpazarı avukat, canik avukat, idare hukuku avukatı, avukatlık danışma hizmeti, boşanma avukatı, miras avukatı, aile hukuku avukatı, sigorta hukuku avukatı, gayrimenkul hukuku avukatı, dava avukatı, iflas hukuku avukatı, ceza avukatı, boşanma hizmeti, icra hizmetleri, iş hukuku avukatı, hukuk bürosu, hukuk hizmetleri, sağlık avukatı, ferdi kaza avukatı, ilkadım boşanma avukatı, atakum boşanma avukatı, alaçam boşanma avukatı, asarcık boşanma avukatı, ayvacık boşanma avukatı, bafra boşanma avukatı, terme boşanma avukatı, ladik boşanma avukatı, vezirköprü boşanma avukatı, tekkeköy boşanma avukatı, yakakent boşanma avukatı, havza boşanma avukatı, çarşamba boşanma avukatı, kavak boşanma avukatı, 19 mayıs boşanma avukatı, salıpazarı boşanma avukatı, canik boşanma avukatı, ilkadım ceza avukatı, atakum ceza avukatı, alaçam ceza avukatı, asarcık ceza avukatı, ayvacık ceza  avukatı, bafra ceza avukatı, terme ceza  avukatı, ladik ceza avukatı, vezirköprü ceza avukatı, tekkeköy ceza avukatı, yakakent ceza avukatı, havza ceza avukatı, çarşamba ceza avukatı, kavak ceza avukatı, 19 mayıs ceza avukatı, salıpazarı ceza avukatı, canik ceza avukatı, ilkadım icra avukatı, atakum icra avukatı, alaçam icra avukatı, asarcık icra avukatı, ayvacık icra avukatı, bafra icra avukatı, terme icra avukatı, ladik icra avukatı, vezirköprü icra avukatı, tekkeköy icra avukatı, yakakent icra avukatı, havza icra avukatı, çarşamba icra avukatı, kavak icra avukatı, 19 mayıs icra avukatı, salıpazarı icra avukatı, canik icra avukatı, ilkadım sigorta avukatı, atakum sigorta avukatı, alaçam sigorta avukatı, asarcık sigorta avukatı, ayvacık sigorta avukatı, bafra sigorta avukatı, terme sigorta avukatı, ladik sigorta avukatı, vezirköprü sigorta avukatı, tekkeköy sigorta avukatı, yakakent sigorta avukatı, havza sigorta avukatı, çarşamba sigorta avukatı, kavak sigorta avukatı, 19 mayıs sigorta avukatı, salıpazarı sigorta avukatı, canik sigorta avukatı, ilkadım iş kazası avukatı, atakum iş kazası avukatı, alaçam iş kazası avukatı, asarcık iş kazası avukatı, ayvacık iş kazası avukatı, bafra iş kazası avukatı, terme iş kazası avukatı, ladik iş kazası avukatı, vezirköprü iş kazası avukatı, tekkeköy iş kazası avukatı, yakakent iş kazası avukatı, havza iş kazası avukatı, çarşamba iş kazası avukatı, kavak iş kazası avukatı, 19 mayıs iş kazası avukatı, salıpazarı iş kazası avukatı, canik iş kazası avukatı, ilkadım tazminat avukatı, atakum tazminat avukatı, alaçam tazminat avukatı, asarcık tazminat avukatı, ayvacık tazminat avukatı, bafra tazminat avukatı, terme tazminat avukatı, ladik tazminat avukatı, vezirköprü tazminat avukatı, tekkeköy tazminat avukatı, yakakent tazminat avukatı, havza tazminat avukatı, çarşamba tazminat avukatı, kavak tazminat avukatı, 19 mayıs tazminat avukatı, salıpazarı tazminat avukatı, canik tazminat avukatı, ilkadım değer kaybı avukatı, atakum değer kaybı avukatı, alaçam değer kaybı avukatı, asarcık değer kaybı avukatı, ayvacık değer kaybı avukatı, bafra değer kaybı avukatı, terme değer kaybı avukatı, ladik değer kaybı avukatı, vezirköprü değer kaybı avukatı, tekkeköy değer kaybı avukatı, yakakent değer kaybı avukatı, havza değer kaybı avukatı, çarşamba değer kaybı avukatı, kavak değer kaybı avukatı, 19 mayıs değer kaybı avukatı, salıpazarı değer kaybı avukatı, canik değer kaybı avukatı, ilkadım ağır ceza avukatı, atakum ağır ceza avukatı, alaçam ağır ceza avukatı, asarcık ağır ceza avukatı, ayvacık ağır ceza avukatı, bafra ağır ceza avukatı, terme ağır ceza avukatı, ladik ağır ceza avukatı, vezirköprü ağır ceza avukatı, tekkeköy ağır ceza avukatı, yakakent ağır ceza avukatı, havza ağır ceza avukatı, çarşamba ağır ceza avukatı, kavak ağır ceza avukatı, 19 mayıs ağır ceza avukatı, salıpazarı ağır ceza avukatı, canik ağır ceza avukatı, ilkadım iş hukuku avukatı, atakum iş hukuku avukatı, alaçam iş hukuku avukatı, asarcık iş hukuku avukatı, ayvacık iş hukuku avukatı, bafra iş hukuku avukatı, terme iş hukuku avukatı, ladik iş hukuku avukatı, vezirköprü iş hukuku avukatı, tekkeköy iş hukuku avukatı, yakakent iş hukuku avukatı, havza iş hukuku avukatı, çarşamba iş hukuku avukatı, kavak iş hukuku avukatı, 19 mayıs iş hukuku avukatı, salıpazarı iş hukuku avukatı, canik iş hukuku avukatı, samsun tapu davası avukatı, ilkadım tapu davası avukatı, atakum tapu davası avukatı, alaçam tapu davası avukatı, asarcık tapu davası avukatı, ayvacık tapu davası avukatı, bafra tapu davası avukatı, terme tapu davası avukatı, ladik tapu davası avukatı, vezirköprü tapu davası avukatı, tekkeköy tapu davası avukatı, yakakent tapu davası avukatı, havza tapu davası avukatı, çarşamba tapu davası avukatı, kavak tapu davası avukatı, 19 mayıs tapu davası avukatı, salıpazarı tapu davası avukatı, canik tapu davası avukatı, ilkadım miras avukatı, atakum miras avukatı, alaçam miras avukatı, asarcık miras avukatı, ayvacık miras avukatı, bafra miras avukatı, terme miras avukatı, ladik miras avukatı, vezirköprü miras avukatı, tekkeköy miras avukatı, yakakent miras avukatı, havza miras avukatı, çarşamba miras avukatı, kavak miras avukatı, 19 mayıs miras avukatı, salıpazarı miras avukatı, canik miras avukatı, ilkadım kira avukatı, atakum kira avukatı, alaçam kira avukatı, asarcık kira avukatı, ayvacık kira avukatı, bafra kira avukatı, terme kira avukatı, ladik kira avukatı, vezirköprü kira avukatı, tekkeköy kira avukatı, yakakent kira avukatı, havza kira avukatı, çarşamba kira avukatı, kavak kira avukatı, 19 mayıs kira avukatı, salıpazarı kira avukatı, canik kira avukatı, ilkadım tüketici avukatı, atakum tüketici avukatı, alaçam tüketici avukatı, asarcık tüketici avukatı, ayvacık tüketici avukatı, bafra tüketici avukatı, terme tüketici avukatı, ladik tüketici avukatı, vezirköprü tüketici avukatı, tekkeköy tüketici avukatı, yakakent tüketici avukatı, havza tüketici avukatı, çarşamba tüketici avukatı, kavak tüketici avukatı, 19 mayıs tüketici avukatı, salıpazarı tüketici avukatı, canik tüketici avukatı, ilkadım iş avukatı, atakum iş avukatı, alaçam iş avukatı, asarcık iş avukatı, ayvacık iş avukatı, bafra iş avukatı, terme iş avukatı, ladik iş avukatı, vezirköprü iş avukatı, tekkeköy iş avukatı, yakakent iş avukatı, havza iş avukatı, çarşamba iş avukatı, kavak iş avukatı, 19 mayıs iş avukatı, salıpazarı iş avukatı, canik iş avukatı, samsun avukat, samsun tapu avukatı,samsun ağır ceza avukatı, samsun ağır ceza davası avukatı,
Samsun Avukat



Yorumlar

Fikirlerinizi Paylaşınİlk yorumu siz yazın.
Samsun ceza avukatı, Samsun boşanma avukatı, Samsun iş davası avukatı, Samsun avukat, Samsun tapu davası avukatı,Samsun ceza avukatı, Samsun boşanma avukatı, Samsun iş davası avukatı, Samsun avukat, Samsun tapu davası avukatı,Samsun ceza avukatı, Samsun boşanma avukatı, Samsun iş davası avukatı, Samsun avukat, Samsun tapu davası avukatı,Samsun ceza avukatı, Samsun boşanma avukatı, Samsun iş davası avukatı, Samsun avukat, Samsun tapu davası avukatı,Samsun ceza avukatı, Samsun boşanma avukatı, Samsun iş davası avukatı, Samsun avukat, Samsun tapu davası avukatı,Samsun ceza avukatı, Samsun boşanma avukatı, Samsun iş davası avukatı, Samsun avukat, Samsun tapu davası avukatı,Samsun ceza avukatı, Samsun boşanma avukatı, Samsun iş davası avukatı, Samsun avukat, Samsun tapu davası avukatı,Samsun ceza avukatı, Samsun boşanma avukatı, Samsun iş davası avukatı, Samsun avukat, Samsun tapu davası avukatıSamsun ceza avukatı, Samsun boşanma avukatı, Samsun iş davası avukatı, Samsun avukat, Samsun tapu davası avukatı
000

                            Bu web sitesi ve içindeki bilgiler, Türkiye Barolar Birliği'nin Meslek Kurallarına ve Avukatlık Reklam Yasağı Yönetmeliği'ne uygun şekilde tasarlanmıştır. Sitenin kendisi, logosu ve içeriği, reklam iş geliştirme ve benzeri amaçlar için kullanılamaz. Bu web sitesine link yaratmak yasaktır. Web sitemizde yer alan bilgiler hukuki mütalaa veya tavsiye değildir.
www.alyuzkanberhukuk.com      

©2024 Avukat Taha Alyüz

bottom of page