top of page

Resmi Belgede Sahtecilik Suçu ve Cezası TCK 204 - Samsun Avukat

Resmi Belgede Sahtecilik Suçunun Unsurları Nelerdir?

Kanunun resmi belge olarak nitelendirdiği belgeler üzerinde sahtecilik yapan kişi ya da kişiler cezalandırılmaktadır. Resmi belgede sahtecilik suçunun oluşabilmesi için şu şartların gerçekleşmesi gerekmektedir:

-Üzerinde sahtecilik yapılan belge resmi bir belge olmalıdır. Resmi belge; kamu kurum veya kuruluşlarının kendi aralarında, kendi ile gerçek kişi veya kendi ile tüzel kişi arasındaki yazışma ve iletişimleri sağlamak amacıyla kamu görevlileri tarafından oluşturulan belgelerdir. Bu belgeler her şeyden önce yazılı olmalı ve bir kamu görevlisi tarafından oluşturulmalıdır.

-Kanunda sayılan seçimlik hareketler olan; resmi belgeyi sahte olarak düzenlemek, gerçek bir resmi belgeyi başkalarını aldatacak şekilde değiştirmek veya sahte resmi belgeyi kullanmak hareketlerinden biri veya birkaçının gerçekleşmesi gerekmektedir. Bunun yanında kanunun devamı maddelerinde yer alan şu hareketler de bu suçu oluşturmaktadır. Bu hareketler şunlardır:

-Gerçek bir resmi belgeyi bozmak,

-Gerçek bir resmi belgeyi yok etmek,

-Gerçek bir resmi belgeyi gizlemek.

-Nihayet resmi belgenin düzenlenmesinde kamu görevlisine karşı yalan beyanda bulunan kişi de resmi belgenin düzenlenmesinde yalan beyan suçunu oluşturmaktadır.


Resmi Belge Hükmünde Olan Belgeler Nelerdir?

Özel belgede sahtecilik suçunun konusunun, emre veya hamile yazılı kambiyo senedi, emtiayı temsil eden belge, hisse senedi, tahvil veya vasiyetname olması halinde, resmi belgede sahtecilik suçuna ilişkin hükümler uygulanır.

Gerçeğe aykırı belge düzenleyen tabip, diş tabibi, eczacı, ebe, hemşire veya diğer sağlık mesleği mensubu, üç aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Düzenlenen belgenin kişiye haksız bir menfaat sağlaması ya da kamunun veya kişilerin zararına bir sonuç doğurucu nitelik taşıması halinde, resmi belgede sahtecilik hükümlerine göre cezaya hükmolunur.


Resmi Belgede Sahtecilik Suçuna Teşebbüs Mümkün Mü?

Teşebbüs, failin suçu işlemek için elverişli hareketlerle eylemine başladıktan sonra elinde olmayan sebeplerle eylemin devamını veya sonucunu getirememesi halidir. Suça teşebbüs halinde fail, meydana gelen zarar veya tehlikenin ağırlığına göre, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası yerine onüç yıldan yirmi yıla kadar, müebbet hapis cezası yerine dokuz yıldan onbeş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Diğer hallerde verilecek cezanın dörtte birinden dörtte üçüne kadarı indirilir.

Suça teşebbüsten bahsedebilmek için, failin eylemine elverişli hareketlerle başlaması ancak bu hareket sonrasında sonucun failin elinde olmayan nedenlerle gerçekleşmemesi gerekmektedir. Kanunda sayılan seçimlik hareketlerin gerçekleşmesi ile resmi belgede sahtecilik suçu oluşmuş olacaktır. Suçun oluşması için bu belgenin ayrıca kullanılması gerekmemektedir. Resmi belgede sahtecilik suçunun teşebbüse elverişli olmadığını söylesek dahi, suça vücut veren hareketler bölünebiliyorsa teşebbüs hükümleri uygulama alanı bulabilecektir.


Resmi Belgede Sahtecilik Suçunun Faili Kimdir?

Suçun kanuni tanımında yer alan fiili birlikte gerçekleştiren kişilerden her biri, fail olarak sorumlu olur. Suçun işlenmesinde bir başkasını araç olarak kullanan kişi de fail olarak sorumlu tutulur. Bu durumda resmi belgede sahtecilik suçunun failinin herkes olabileceğini söylemek mümkün olacaktır. Ancak bu suçun TCKm.204/2 kapsamında işlenmesi halinde fail resmi belgeyi düzenlemeye yetkili olan kamu görevlisi olacaktır.


Resmi Belgede Sahtecilik Suçunun Mağduru Kimdir?

Türk Ceza Kanunu'na göre mağdur, suçtan zarar gören kişidir. resmi belgede sahtecilik suçunun mağduru ise herkes olabilmektedir.


Resmi Belgede Sahtecilik Suçu Şikayete Tabi Mi?

Şikayet, bir suç nedeniyle suçtan zarar gören kişinin, yetkili makamlara hukuka aykırı fiili ve faili yetkili makamlara bildirmesidir. Kanunda düzenlenen suçların bir kısmının soruşturulabilmesi ve kovuşturulabilmesi için şikayet şartı aranmaktadır. Bu tür suçlarda şikayet yoksa veya şikayetten vazgeçme varsa suç soruşturulamaz veya kovuşturulamaz. Ancak kanun resmi belgede sahtecilik suçunun soruşturulmasında ve kovuşturulmasında mağdurun şikayetini aramamıştır. Dolayısıyla resmi belgede sahtecilik suçunun soruşturulması re'sen yapılacaktır.


Resmi Belgede Sahtecilik Suçu Uzlaşmaya Tabi Mi?

Uzlaştırma kanunda yazılan şartların gerçekleşmesi halinde tarafların ortak paydada buluşarak yargılamayı sona erdirmeyi amaçlayan alternatif bir yoldur. Uzlaştırmaya tabi suçlar; şikayete tabi suçlar ve kanunda sayılan diğer suç tipleridir. Ancak resmi belgede sahtecilik suçu uzlaşma kapsamında olan suçlar arasında yer almadığından uzlaşmaya da tabi değildir.


Resmi Belgede Sahtecilik Suçu Sonucunda Hükmün Açıklanmasının Geriye Bırakılması Kararı (HAGB) Verilebilir Mi?

HAGB veya diğer bir deyişle hükmün açıklanmasının geriye bırakılması kararı, mahkemenin sanık hakkında hükmettiği ceza hakkında hükmünü açıklamamasıdır. Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilebilmesi için;

a) Sanığın daha önce kasıtlı bir suçtan mahkûm olmamış bulunması,

b) Mahkemece, sanığın kişilik özellikleri ile duruşmadaki tutum ve davranışları göz önünde bulundurularak yeniden suç işlemeyeceği hususunda kanaate varılması,

c) Suçun işlenmesiyle mağdurun veya kamunun uğradığı zararın; aynen iade, suçtan önceki hâle getirme veya tazmin suretiyle tamamen giderilmesi gerekir. resmi belgede sahtecilik suçunun kanundaki alt sınırına bakılırsa bu suç hakkında hükmün açıklanmasının geriye bırakılması hükümlerinin uygulanması mümkün görünmemektedir.

resmi belgede sahtecilik suçunun düzenlendiği kanun maddesinde suçun temel halinin işlenmesinde faile verilecek cezanın alt sınırı 2 yıldır. resmi belgede sahtecilik suçu için kanunda belirtilen cezanın alt ve üst sınırı dikkate alındığında, diğer şartların da uygun olması halinde bu suçta hükmün açıklanmasının geriye bırakılması hükümlerinin uygulanabileceğini söylemek mümkündür.


Resmi Belgede Sahtecilik Suçunda Görevli Mahkeme Neresidir?

resmi belgede sahtecilik suçunun temel halinin işlenmesi halinde görevli mahkeme Asliye Ceza Mahkemeleridir. Ancak TCKm.204/2 hükmündeki halinin işlenmesi durumunda görevli mahkeme Ağır Ceza Mahkemeleri olacaktır.


Resmi Belgede Sahtecilik Suçunun Cezası Kaç Yıldır?

-Suçun TCKm.204 hükmünde düzenlenen hali:

Bir resmi belgeyi sahte olarak düzenleyen, gerçek bir resmi belgeyi başkalarını aldatacak şekilde değiştiren veya sahte resmi belgeyi kullanan kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Görevi gereği düzenlemeye yetkili olduğu resmi bir belgeyi sahte olarak düzenleyen, gerçek bir belgeyi başkalarını aldatacak şekilde değiştiren, gerçeğe aykırı olarak belge düzenleyen veya sahte resmi belgeyi kullanan kamu görevlisi üç yıldan sekiz yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Resmi belgenin, kanun hükmü gereği sahteliği sabit oluncaya kadar geçerli olan belge niteliğinde olması halinde, verilecek ceza yarısı oranında artırılır.

-Suçun TCKm.205 hükmünde düzenlenen hali:

Gerçek bir resmi belgeyi bozan, yok eden veya gizleyen kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Suçun kamu görevlisi tarafından işlenmesi halinde, verilecek ceza yarı oranında artırılır.

-Suçun TCKm.206 hükmünde düzenlenen hali:

Gerçek bir resmi belgeyi bozan, yok eden veya gizleyen kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Suçun kamu görevlisi tarafından işlenmesi halinde, verilecek ceza yarı oranında artırılır.


Resmi Belgede Sahtecilik Suçunda Daha Az Cezayı Gerektiren Haller Nelerdir?

Bir hukuki ilişkiye dayanan alacağın ispatı veya gerçek bir durumun belgelenmesi amacıyla belgede sahtecilik suçunun işlenmesi halinde, verilecek ceza, yarısı oranında indirilir.


Sahte Resmi Belgenin Başka Bir Suçun İşlenmesinden Kullanılması Halinde Cezalandırma Nasıl Olacaktır?

Sahte resmi veya özel belgenin bir başka suçun işlenmesi sırasında kullanılması halinde, hem sahtecilik hem de ilgili suçtan dolayı ayrı ayrı cezaya hükmolunacaktır.


Resmi Belgede Sahtecilik Suçu Ve Özel Belgede Sahtecilik Suçu Arasındaki Farklar Nelerdir?

Resmi belgede sahtecilik suçu ve özel belgede sahtecilik suçu arasındaki en büyük fark belge unsurudur. Resmi belgede sahtecilik suçunda suça konu belge bir resmi belge iken; özel belgede sahtecilik suçunda suça konu belge resmi belgeden farklı olarak özel bir belge olmalıdır.

İki suç arasındaki diğer bir büyük fark ise belgenin kullanılıp kullanılmaması noktasında karşımıza çıkmaktadır. Resmi belgede sahtecilik suçunda, resmi belge üzerinde kanunda sayılan seçimlik hareketlerin gerçekleşmesi halinde suç tamamlanırken; özel belgede sahtecilik suçunun oluşabilmesi için sahte olarak düzenlenen özel belgenin kullanılması gerekmektedir.

Resmi belgede sahtecilik suçunda belgenin kullanılması şart değildir. Ancak özel belgede sahtecilik suçunda, suçun oluşabilmesi için belgenin kullanılması şart olarak aranmaktadır. Bundan bahisle resmi belgede sahtecilik suçunda teşebbüs hükümleri uygulanmazken; özel belgede sahtecilik suçunda teşebbüs hükümleri uygylanabilecektir.


Resmi Belgede Sahtecilik Suçunu Düzenleyen TCK'nın 204.maddesinin Gerekçesi Nedir?

resmi belgede sahtecilik suçunu düzenleyen TCK'nın 204.maddesinin gerekçesi şu şekilde açıklanmıştır: "Maddede, resmi belgede sahtecilik suçu tanımlanmıştır.

Suçun konusu resmi belgedir.

Belge, eski dilimizdeki “evrak” kelimesi karşılığında kullanılmakta olup, yazılı kağıt anlamına gelmektedir. Bu bakımdan, yazılı kağıt niteliğinde olmayan şey, ispat kuvveti ne olursa olsun, belge niteliği taşımamaktadır.

Kağıt üzerindeki yazının, anlaşılabilir bir içeriğe sahip olması ve ayrıca, bir irade beyanını ihtiva etmesi gerekir.

Bu yazının belli bir kişiye veya kişilere izafe edilebilir olması gerekir. Ancak, bu kişilerin gerçekten mevcut kişiler olması gerekmez. Bu itibarla, gerçek veya hayalî belli bir kişiye izafe edilemeyen yazılı kağıt, belge niteliği taşımaz. Kağıt üzerindeki yazının belli bir kişiye izafe edilebilmesi için, bu kişinin ad ve soyadının kağıda eksiksiz bir şekilde yazılması ve kağıdın bu kişi tarafından imzalanmış olması şart değildir.

Ancak, bazı belgeler (örneğin poliçe gibi kambiyo senetleri) açısından, belge üzerinde kişinin kendi el yazısı ile imzasının atılmış olması gerekir. Zira, imza, ilgili kambiyo senedinin zorunlu şekil şartını (kurucu bir unsurunu) oluşturmaktadır.

Bir kişinin, düzenlediği belgeye başkasının adını yazması ve belgeyi imzalaması durumunda da bir belge vardır; ancak, bu belge sahtedir. Belge altında adı yazılan ve adına imza konulan kişi, gerçek veya hayali bir kişi olabilir. Bunun, belgenin varlığına bir etkisi bulunmamaktadır.

Bir belgeden söz edebilmek için, kağıt üzerindeki yazının içeriğinin hukukî bir kıymet taşıması, hukukî bir hüküm ifade eylemesi, hukukî bir sonuç doğurmaya elverişli olması gerekir.

Resmi belge, bir kamu görevlisi tarafından görevi gereği olarak düzenlenen yazıyı ifade etmektedir. Bu itibarla, düzenlenen belge ile kamu görevlisinin ifa ettiği görev arasında bir irtibatın bulunması gerekir. Bu itibarla, bir kamu kurumu ile akdedilen sözleşme dolayısıyla özel hukuk hükümlerinin uygulama kabiliyetinin olması hâlinde dahi, resmi belge vardır. Çünkü sözleşme, kamu kurumu adına kamu görevlisi tarafından imzalanmaktadır.

Ayrıca belirtilmelidir ki, her ne kadar, belgeden söz edilen durumlarda yazılı bir kağıdın varlığı gerekli ise de; bazı durumlarda belgenin varlığını kabul için, yazının kağıt üzerinde bulunması gerekmez. Bir metal levha üzerine yazı yazılması hâlinde de belgenin varlığını kabul etmek gerekir. Bu itibarla, araç plakaları da resmi belge olarak kabul edilmek gerekir.

Söz konusu suç, seçimlik hareketli bir suç olarak tanımlanmıştır.

Birinci seçimlik hareket, resmi belgeyi sahte olarak düzenlemektir. Bu seçimlik hareketle, resmi belge esasında mevcut olmadığı hâlde, mevcutmuş gibi sahte olarak üretilmektedir.

Sahtelikten söz edebilmek için, düzenlenen belgenin gerçek bir belge olduğu konusunda kişiyi yanıltıcı nitelikte olması gerekir. Başka bir deyişle, sahteliğin beş duyuyla anlaşılabilir olmaması gerekir. Özel bir incelemeye tâbi tutulmadıkça gerçek olmadığı anlaşılamayan belge, sahte belge olarak kabul edilmesi gerekir.

İkinci seçimlik hareket, gerçek bir resmi belgeyi başkalarını aldatacak şekilde değiştirmektir. Bu seçimlik hareketle, esasında mevcut olan resmi belge üzerinde silmek veya ilaveler yapmak suretiyle değişiklik yapılmaktadır. Mevcut olan resmi belge üzerinde sahtecilikten söz edebilmek için, yapılan değişikliğin aldatıcı nitelikte olması gerekir. Aksi takdirde, resmi belgeyi bozmak suçu oluşur.

Birinci ve ikinci seçimlik hareketle bağlantılı olarak belirtilmek gerekir ki; sahteciliğin, belgenin üzerindeki bilgilerin bir kısmına veya tamamına ilişkin olmasının, suçun oluşması açısından bir önemi bulunmamaktadır.

Üçüncü seçimlik hareket ise, sahte resmi belgeyi kullanmaktır. Kullanılan sahte belgenin kişinin kendisi veya başkası tarafından düzenlenmiş olmasının bir önemi yoktur.

Maddenin ikinci fıkrasında, resmi belgede sahtecilik suçunun kamu görevlisi tarafından işlenmesi ayrı bir suç olarak tanımlanmaktadır. Birinci fıkrada tanımlanan suçtan farklı olarak, bu suçun kamu görevlisi tarafından işlenmesinin yanı sıra, suçun konusunu oluşturan belgenin kamu görevlisinin görevi gereği düzenlemeye yetkili olduğu resmî bir belge olması gerekir. Bu bakımdan, resmi belgede sahteciliğin kamu görevlisi tarafından yapılmasına rağmen, düzenlenen sahte resmi belgenin kamu görevlisinin görevi gereği düzenlemeye yetkili olduğu bir belge olmaması hâlinde, bu fıkra hükmü uygulanamaz.

Söz konusu suçu oluşturan hareketler, birinci fıkrada tanımlanan suçu oluşturan seçimlik hareketlerden ibarettir. Ancak, bu bağlamda özellikle belirtilmelidir ki, kamu görevlisinin gerçeğe aykırı olarak bir olayı kendi huzurunda gerçekleşmiş gibi, bir beyanı kendi huzurunda yapılmış gibi göstererek belge düzenlemesi hâlinde, bu fıkra hükmünde tanımlanan suç oluşur.

Maddenin üçüncü fıkrasında, resmi belgede sahtecilik suçunun konu bakımından nitelikli unsuru belirlenmiştir. Buna göre, suçun konusunu oluşturan resmî belgenin, kanun hükmü gereği sahteliği sabit oluncaya kadar geçerli olan belge niteliğinde olması hâlinde, cezanın belirlenen oranda artırılması gerekir. Bu hüküm, belgelerde sahtecilik suçları ile delil teorisi arasındaki ilişki göz önüne alınarak, daha üstün ispat gücüne sahip belgeyi daha fazla korumak ihtiyacını karşılamaktadır. Ancak, değişik yorumlara son vermek maksadıyla bir belgenin böyle bir güce sahip olup olmadığının saptanması için kanunlarda bu hususu belirten bir hüküm bulunması gerekli sayılmıştır."


Resmi Belgede Sahtecilik Suçu Yargıtay Kararları

"Ayrıntısı Yargıtay Ceza Genel Kurulunun 30.03.1992 gün ve 80/98 sayılı kararında da belirtildiği üzere, belgede sahtecilik suçlarında önceden verilen rıza üzerine borçlu yerine onun imzasının atılmasında zarar verme bilinç ve iradesi ile hareket edilmediğinden suç kastından söz edilemeyeceği gibi rızanın açık veya zımni olabileceği cihetle, suça konu senetlerde borçlu olarak gözüken .'in suç tarihinden önce sanık tarafından işletildiği, sonrasında ise sanık tarafından katılana devredildiği, ancak yapılan bu devir işlemine rağmen sanığın bu yeri katılan adına fiilen işletmeye devam ettiği, bu kapsamda 04.06.2007 ve 19.06.2007 tarihlerinde . için . alınan mal karşılığında suça konu senetlerin sanık tarafından düzenlenip katılan adına imza atılmak suretiyle anılan şirkete verildiği olayda, sanık savunması, katılanın icra aşamasında suça konu senet bedellerini ödemesi ve tanık beyanları ile tüm dosya kapsamından suça konu senetlerin düzenlenmesi konusunda katılanın önceden verilmiş rızasının bulunduğunun kabulünde zorunluluk bulunduğu ve sanığın zarar verme bilinç ve iradesi ile hareket etmediğinden suç kastının bulunmadığı anlaşılmakla; yüklenen resmi belgede sahtecilik suçundan beraati yerine yazılı şekilde mahkumiyetine karar verilmesi, yasaya aykırı" (Yargıtay 21.Ceza Dairesi 2015/5074E. Ve 2016/21K.)


"Yargıtay İçtihadı Birleştirme Kurulunun 14.12.1992 tarih ve 1/5 ve Ceza Genel Kurulu'nun 24.03.1998 gün ve 51/106 sayılı kararlarında açıklandığı üzere kambiyo senetlerinde yapılan sahtekarlığın resmi belgede yapılmış sayılabilmesi için, ilgili kambiyo senedinin Türk Ticaret Kanununda öngörülen bütün unsurlarını taşıması gerekir. Aksi takdirde yasal unsurları taşımayan bir kambiyo senedinde sahtekarlık yapılması halinde fiil, özel belgede sahtekarlık suçunu oluşturacaktır. 6762 sayılı Türk Ticaret Kanunun 688.(6102 sayılı Kanunun 776.) maddesinin 6. fıkrası uyarınca senet metninde bulunması gerekli zorunlu unsurlardan olan "tanzim tarihinin” bulunmaması halinde senedin özel belge niteliğinde olacağı, dosyada mevcut suça konu senet fotokopisinde, senet üzerinde

düzenleme tarihinin bulunmadığının anlaşılması karşısında; sanığın eyleminin TCK'nun 207. maddesi uyarınca özel belgede sahtecilik suçunu oluşturacağı gözetilmeden yazılı şekilde resmi belgede sahtecilik suçundan mahkumiyet kararı verilmesi" (Yargıtay 21.Ceza Dairesi 2015/10532E. Ve 2017/563K.)


"Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nun 14.10.2003 gün ve 232/250 sayılı kararında açıklandığı üzere, aslı veya onaylı sureti ele geçirilemediğinden belgede sahtecilik suçu açısından "belge" niteliği taşımayan onaysız faks çıktısının hukuki sonuç doğurmaya elverişli nitelikte olmadığı cihetle, yüklenen sahtecilik suçunun unsurları itibariyle oluşmadığı gözetilmeden sanığın beraati yerine yazılı şekilde hüküm kurulması" (Yargıtay 21.Ceza Dairesi 2015/9666E. Ve 2016/7790K.)

Samsun ceza avukatı, samsun ceza davası avukatı, ceza davası avukatı samsun, Samsun resmi belgede sahtecilik davası avukatı, resmi belgede sahtecilik davası avukatı samsun, samsun resmi belgede sahtecilik suçu avukatı, resmi belgede sahtecilik suçu avukatı samsun, resmi belgede sahtecilik suçu, resmi belgede sahtecilik davası, TCK 204, resmi belgede sahtecilik cezası, Türk Ceza Kanunu 204, Samsun özel belgede sahtecilik davası avukatı, özel belgede sahtecilik davası avukatı samsun, resmi belgede sahtecilik davası, resmi belgede sahtecilik soruşturması, sahte resmi belge düzenleme, sahte resmi belge kullanma, resmi belgede sahtecilik suçunda deliller, resmi belgede sahtecilik mahkemesi, resmi belgede sahtecilik savunması, resmi belgede sahtecilik suçunda beraat, resmi belgede sahtecilik suçunda ceza indirimi, resmi belgede sahtecilik suçunda etkin pişmanlık, resmi belgede sahtecilik suçunda avukatın rolü, resmi belgede sahtecilik suçunda tutuklama, resmi belgede sahtecilik suçunda yargılama süreci, resmi belgede sahtecilik suçunda emsal kararlar, resmi belgede sahtecilik suçunda şikayet ve ihbar, resmi belgede sahtecilik suçunda ağırlaştırıcı nedenler, resmi belgede sahtecilik suçunda suçun unsurları, resmi belgede sahtecilik suçunda zamanaşımı, resmi belgede sahtecilik suçunda yaptırımlar, sahte resmi belge düzenlemenin cezası, sahte resmi belge kullanmanın cezası, resmi belgede sahtecilik suçunda yargıtay kararları, Samsun avukat, Atakum avukat, Canik avukat, İlkadım avukat, Tekkeköy avukat, 19 Mayıs avukat, Alaçam avukat, Asarcık avukat, Ayvacık avukat, Bafra avukat, Çarşamba avukat, Havza avukat, Kavak avukat, Salıpazarı avukat, Terme avukat, Vezirköprü avukat, Yakakent avukat, Ladik avukat, Samsun ceza avukatı, Atakum ceza avukatı, Canik ceza avukatı, İlkadım ceza avukatı, Tekkeköy ceza avukatı, 19 Mayıs ceza avukatı, Alaçam ceza avukatı, Asarcık  ceza avukatı, Ayvacık ceza avukatı, Bafra ceza avukatı, Çarşamba ceza avukatı, Havza ceza avukatı, Kavak ceza avukatı, Salıpazarı ceza avukatı, Terme ceza avukatı, Vezirköprü ceza avukatı, Yakakent ceza avukatı, Ladik ceza avukatı, samsun hukuk bürosu, samsun ceza davası avukatı
Resmi belgede sahtecilik davası

Yorumlar

Share Your ThoughtsBe the first to write a comment.
Samsun ceza avukatı, Samsun boşanma avukatı, Samsun iş davası avukatı, Samsun avukat, Samsun tapu davası avukatı,Samsun ceza avukatı, Samsun boşanma avukatı, Samsun iş davası avukatı, Samsun avukat, Samsun tapu davası avukatı,Samsun ceza avukatı, Samsun boşanma avukatı, Samsun iş davası avukatı, Samsun avukat, Samsun tapu davası avukatı,Samsun ceza avukatı, Samsun boşanma avukatı, Samsun iş davası avukatı, Samsun avukat, Samsun tapu davası avukatı,Samsun ceza avukatı, Samsun boşanma avukatı, Samsun iş davası avukatı, Samsun avukat, Samsun tapu davası avukatı,Samsun ceza avukatı, Samsun boşanma avukatı, Samsun iş davası avukatı, Samsun avukat, Samsun tapu davası avukatı,Samsun ceza avukatı, Samsun boşanma avukatı, Samsun iş davası avukatı, Samsun avukat, Samsun tapu davası avukatı,Samsun ceza avukatı, Samsun boşanma avukatı, Samsun iş davası avukatı, Samsun avukat, Samsun tapu davası avukatıSamsun ceza avukatı, Samsun boşanma avukatı, Samsun iş davası avukatı, Samsun avukat, Samsun tapu davası avukatı
000

                            Bu web sitesi ve içindeki bilgiler, Türkiye Barolar Birliği'nin Meslek Kurallarına ve Avukatlık Reklam Yasağı Yönetmeliği'ne uygun şekilde tasarlanmıştır. Sitenin kendisi, logosu ve içeriği, reklam iş geliştirme ve benzeri amaçlar için kullanılamaz. Bu web sitesine link yaratmak yasaktır. Web sitemizde yer alan bilgiler hukuki mütalaa veya tavsiye değildir.
www.alyuzkanberhukuk.com      

©2024 Avukat Taha Alyüz

bottom of page